Staf


 

Willem Hesseling, CEO

Ik ben pas sinds 2011 actief op IVAO als piloot en sinds 2014 ook als ATC-er. Lid van de KLM-VA en de VFR-Club Europe. Mijn favoriete toestellen om mee online te vliegen zijn onder andere de: B-738 van PMDG, Airbus 320 van Aerosoft en de Beechcraft C90 en B58 van Carenado.

Als ATC-er heb ik de nodige uurtjes doorgebracht op EHRD samen met Bert, Aron en Rick. Ik mag wel zeggen dat wij veel van elkaar, andere ATC-ers en van de bezoekende piloten hebben opgestoken. Rotterdam Airspace is een leuke club mensen die elkaar proberen te helpen op het gebied van air traffic control.


 

Casper Meijer, CEO & QuizMaster

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Casper (54), getrouwd en zonder kinderen. Wij hebben twee prachtige Maine-Coon katten. In mijn dagelijks leven ben ik vormgever en werk sinds 1993 voor mijzelf. Het zal niemand verbazen dat ik gek ben op vliegen. Sinds november 2011 ben ik online gaan vliegen. Eerst hoofdzakelijk IFR en later voor het merendeel VFR. Mijn favoriete toestel op het IVAO netwerk is nagenoeg hetzelfde toestel als waar ik in werkelijkheid mee vlieg, t.w. de PA28 Cherokee 180 van A2A. In werkelijkheid vloog ik in een PA28-161 Cadet met de registratie PH-VFA die niet meer luchtwaardig is (niet mijn schuld overigens), en vlieg nog steeds met de registraties PH-VFB, PH-VFC en een PA28-161 Warrior II met de registratie G-BJSV van Vliegclub Flevo. Waarbij ik opmerk dat de PH-VFB naar alle waarschijnlijkheid ook vervangen gaat worden door een Warrior II.

Sinds 2015 ben ik in opleiding gegaan voor mijn real life PPL-A welke ik in het tweede kwartaal van 2017 hoop af te ronden.

Ik ben door ACEO Hesseling en CEO Mulder gevraagd om opgedane kennis om te zetten in een quiz-vorm. Buiten mijn studie heb ik intussen de Meteo-quiz al definitieve vormen gegeven. Verder staan nog de volgende vakken op stapel: Navigatie, HPL (Human Performance and Limitations), Communications, Aerodynamica, Prestatieleer, Algemene vliegtuigtechniek en Luchtvaart wetgeving.

De opzet van de quiz heeft een redelijk hoog instap niveau welke gelijk ligt op HBO niveau, net zoals in real-life de PPL-A theorie examens van het CBR dat ook zijn. Alle vragen zijn door mij verzonnen en zijn NIET van een internet site afgehaald. Van de gehele leerstof (totaal ± 1440 pagina's) is er gemiddeld 1 vraag per pagina door mij verzonnen. Het wordt net zoals in werkelijkheid een multiple choice quiz met 4 keuze mogelijkheden. Per vak wordt er een quiz gemaakt. Aangezien het vrij veel tijd gaat kosten om alle vakken online te zetten gaat Willem Hesseling (inmiddels ook gecertificeerd voor diverse vakken) mij assisteren. De verwachting is dat in de loop van dit jaar de eerste quiz(en) online gaat/gaan komen.