Rotterdam Airspace

Wat bieden wij aan?

Heel leuk dat jullie meer drukte willen op Rotterdam Airport, maar wat bieden jullie aan?

Wij als Rotterdam Airspace streven ernaar om een goede manier van air traffic control te geven op Rotterdam Airport. Zo kunnen (beginnende) controllers hulp vragen met bijvoorbeeld de basis leggen of uitleg over verschillende procedures. Maar ook voor de piloten proberen wij wat te betekenen! Zo zijn er vaak piloten die willen oefenen met betrekking tot de R/T in het CTR of in het circuit. Dit kunnen we natuurlijk het beste simuleren met een controller op het veld zelf. Deze controller kan, wanneer het meevalt met de drukte, tips en advies geven aan de vlieger.

Voor de duidelijkheid ; wij zijn kwajongens die andere en natuurlijk U graag willen helpen met de basis maar niet officieël beschikken over een trainers functie binnen IVAO. Voor officieële trainingen kunt u de IVAO staff raadplegen via hun website.

Rotterdam Airspace

We wil kiep joe op de hoogte?

Nee, we zijn geen groep die mensen willen trainen om een goede ATC'er of piloot te worden. Onze prioriteit ligt bij het zo vaak mogelijk bezetten van de controle posten op Rotterdam, EHRD.

Daarnaast geeft echter Rotterdam wel mooi de gelegenheid om beginnende ATC'ers bij te staan met advies omtrent het controleren van het luchtverkeer met hulp aangaande R/T en de grondbeginselen voor de ATC'er. Het voordeel daarvan is uiteraard wel het feit dat een beginnende controller wat beter voorbereid is op de trainingen die worden gegeven door IVAO NL. Aan die taak zullen wij niet tornen.

Rotterdam is een mooi veld om naar toe te vliegen en mede door het feit dat dit veld vaak gebruikt wordt voor de IVAO NL trainingen, kan de beginnende ATC'er zich, zonder dat er te veel drukte op het veld is, voor bereiden op de "taak". Het mes snijdt dus aan twee kanten: De bezetting van Rotterdam zal vaker plaats vinden, waardoor het verkeer in de loop der tijd zal gaan toenemen, zoals in het verleden ook is gebleken, en het "leerproces" van zowel aspirant ATC'er en piloot kan worden ondersteund.

Niet iedereen zal zich geroepen voelen om op gezette tijden als ATC'er aanwezig te zijn, maar we streven er naar om de plaatsen op Rotterdam globaal tussen 1600 en 2200 uur lokale tijd, zoveel als mogelijk, is te bezetten.

Voor de beginnende piloten geeft dit overigens ook een mooie gelegenheid om te oefenen met hun vliegtuigen, zowel in VFR als IFR. Denk daarbij aan circuits, lokale VFR vluchten, maar ook IFR vluchten naar diverse buitenlandse bestemmingen. Er is voldoende capaciteit aanwezig van piloten en/of controllers die de beginnende piloot daarbij behulpzaam kan en zal zijn.

Nieuwsgierig of heb je vragen? Neem gewoon eens contact op met 1 van de leden van deze groep en bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Planning

Iedere Dinsdagavond 19.00-22.00 UTC Online Evening