[masterslider id="1"]

Rotterdam Airspace

Nee, we zijn geen groep die mensen willen trainen om een goede ATC'er of piloot te worden. Onze prioriteit ligt bij het zo vaak mogelijk bezetten van de controle posten op Rotterdam, EHRD.

Daarnaast geeft echter Rotterdam wel mooi de gelegenheid om beginnende ATC'ers bij te staan met advies omtrent het controleren van het luchtverkeer met hulp aangaande R/T en de grondbeginselen voor de ATC'er. Het voordeel daarvan is uiteraard wel het feit dat een beginnende controller wat beter voorbereid is op de trainingen die worden gegeven door IVAO NL. Aan die taak zullen wij niet tornen.

Rotterdam is een mooi veld om naar toe te vliegen en mede door het feit dat dit veld vaak gebruikt wordt voor de IVAO NL trainingen, kan de beginnende ATC'er zich, zonder dat er te veel drukte op het veld is, voor bereiden op de "taak". Het mes snijdt dus aan twee kanten: De bezetting van Rotterdam zal vaker plaats vinden, waardoor het verkeer in de loop der tijd zal gaan toenemen, zoals in het verleden ook is gebleken, en het "leerproces" van zowel aspirant ATC'er en piloot kan worden ondersteund.

Niet iedereen zal zich geroepen voelen om op gezette tijden als ATC'er aanwezig te zijn, maar we streven er naar om de plaatsen op Rotterdam globaal tussen 1600 en 2200 uur lokale tijd, zoveel als mogelijk, is te bezetten.

Voor de beginnende piloten geeft dit overigens ook een mooie gelegenheid om te oefenen met hun vliegtuigen, zowel in VFR als IFR. Denk daarbij aan circuits, lokale VFR vluchten, maar ook IFR vluchten naar diverse buitenlandse bestemmingen. Er is voldoende capaciteit aanwezig van piloten en/of controllers die de beginnende piloot daarbij behulpzaam kan en zal zijn.

Nieuwsgierig? Neem gewoon eens contact op met 1 van de leden van deze groep en bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Planning

11 November 19.00-20.00 : Willem Hessling - EHRD_TWR
13 November 18.00-19.00 : Bert Mulder - EHRD_TWR