EHRD en ATC

Beste leden,

De kwaliteit van het controleren op Rotterdam laat de laatste weken te wensen over. Ja, ik weet het, het zijn niet allemaal RACG leden die daar zitten, maar ook die wel lid zijn van de RACG, laten met vrij grote regelmaat een steek(je) vallen. Begrijpelijk als je net 10 uur op een post zit, maar met meer dan 20 tot 40 uur op de Tower zitten, moet toch wel wat meer kwaliteit opleveren.

Er wordt de laatste weken maar weinig om hulp of advies gevraagd als het gaat om de kennis van het controleren op een wat hoger peil te brengen en in ieder geval de RT onder de knie te krijgen.

Ik zou het zeer op prijs stellen als, vooral de beginnende controller op EHRD en als lid zijnde van de RACG, om wat vaker hulp in te roepen. Er is altijd wel iemand aanwezig die je behulpzaam kan zijn, of vraag eens een training aan welke gedaan wordt door de IVAO trainers. Niks om je voor te schamen.

Ons doel is immers om van de luchthaven Rotterdam weer een druk bezochte plaats te maken?

Doordat er nu teveel fouten worden gemaakt blijven piloten weg en dat is nu net niet de bedoeling. Mij wordt namelijk regelmatig gevraagd om “even wat te doen aan de controller op…..”.want die weet niet waar hij het over heeft. Dat kan en zal dus anders moeten.

Kortom, laten we de schouders er onder zetten en de boel op het juiste weg brengen. Moeilijk is controleren niet en met wat hulp en de training informatie te lezen ben je er zo door heen.

Veel succes in ieder geval en hou de spirit er in.

Bert Mulder
CEO Rotterdam Air Space Controller Groep

Geplaatst in Geen categorie.