Het is stil op Rotterdamairspace

Het is stil op Rotterdamairspace,

Jammer maar helaas een constatering dat wij al een geruime tijd niets van ons hebben laten horen. De reden is dat ik (Willem Hesseling) en mijn vliegmaatje (Casper Meijer) bijna geen tijd hebben om online te vliegen en ATC omdat al wij  al onze tijd nodig hebben om te studeren voor het behalen van real live PPL.

Wij vinden het ook erg jammer dat Bert ons heeft verlaten, ongetwijfeld zullen wij hem online nog wel tegenkomen als piloot of atc-er. Het ga je goed Bert 😉 en bedankt voor alles wat je hebt betekend voor Rotterdamairspace.

Zodra wij (Casper en Ik) ons papiertje op zak hebben zullen wij onze ervaringen delen met jullie en hopelijk weer wat leven in Rotterdamairspace blazen.
Dus ik vraag jullie om geduld te hebben en de website in de gaten te houden.

Met vriendelijke groet,

Willem Hesseling

 

EHRD en ATC

Beste leden,

De kwaliteit van het controleren op Rotterdam laat de laatste weken te wensen over. Ja, ik weet het, het zijn niet allemaal RACG leden die daar zitten, maar ook die wel lid zijn van de RACG, laten met vrij grote regelmaat een steek(je) vallen. Begrijpelijk als je net 10 uur op een post zit, maar met meer dan 20 tot 40 uur op de Tower zitten, moet toch wel wat meer kwaliteit opleveren.

Er wordt de laatste weken maar weinig om hulp of advies gevraagd als het gaat om de kennis van het controleren op een wat hoger peil te brengen en in ieder geval de RT onder de knie te krijgen.

Ik zou het zeer op prijs stellen als, vooral de beginnende controller op EHRD en als lid zijnde van de RACG, om wat vaker hulp in te roepen. Er is altijd wel iemand aanwezig die je behulpzaam kan zijn, of vraag eens een training aan welke gedaan wordt door de IVAO trainers. Niks om je voor te schamen.

Ons doel is immers om van de luchthaven Rotterdam weer een druk bezochte plaats te maken?

Doordat er nu teveel fouten worden gemaakt blijven piloten weg en dat is nu net niet de bedoeling. Mij wordt namelijk regelmatig gevraagd om “even wat te doen aan de controller op…..”.want die weet niet waar hij het over heeft. Dat kan en zal dus anders moeten.

Kortom, laten we de schouders er onder zetten en de boel op het juiste weg brengen. Moeilijk is controleren niet en met wat hulp en de training informatie te lezen ben je er zo door heen.

Veel succes in ieder geval en hou de spirit er in.

Bert Mulder
CEO Rotterdam Air Space Controller Groep

We hebben er een goud sterretje bij ;)

Wij zijn erg blij te melden dat onze CEO geslaagd is voor zijn examen ADC bij IVAO.
Volgens Bert liep het examen heel soepel.
Hij is dan ook ontzettend blij met het behalen van de rating ADC!

Bert, namens ons allemaal “van harte gefeliciteerd” en “control all the way” 🙂

Traffic neemt weer toe

Nadat er weer een paar weken regelmatig controllers op Rotterdam aanwezig zijn, zien we langzaam maar zeker de het verkeer weer toenemen. Ondanks dat er nog wel eens wat stille momenten op een dag voorkomen, neemt de belangstelling, vooral van voorgaande piloten, weer toe. Toch zien we ook regelmatig nieuwe piloten de revue passeren die daarna weer veelal van Rotterdam vertrekken of heen vliegen.

Om het veld nog wat meer aantrekkingskracht te geven zullen we binnen niet al te lange tijd een Airbridge organiseren, waarschijnlijk met Munchen. Een aantal weken daarna volgt een VFR In and Out flight, met natuurlijk volledige bezetting van het veld.

De website krijgt een kleine aanpassing, zeker wat de instructie handleidingen betreft voor Delivery, Tower en Approach, met daarbij de meeste aandacht aan de R/T, maar ook wat meer adviezen in “Hoe te handelen bij het controleren”. Hou de website dus in de gaten.

Mocht je vragen of suggesties hebben om in de website bij te voegen, laat het ons dan even weten.

Tot slot de belangrijkste mededeling:

Uiteraard willen wij Rotterdam Airport elke dag zo lang mogelijk in de lucht houden. Naast een aantal vaste controllers, zou het zeer gewaardeerd worden als meerdere leden van ons de posten gaan bezetten. Ik doe daarom een beroep op jullie om zo nu en dan even wat controller werk te verrichten. Laat van je horen en vooral, laat je zien op de Rotterdamse Posten.

Bert Mulder
CEO

 

Rotterdam Airspace nieuw forum!

Rotterdam Airspace heeft een nieuw forum, het nieuwe forum is te vinden op RotterdamAirspaceForum
Het oude forum zal nog even bestaan maar wordt t.z.t. verwijderd. Ga snel naar het nieuwe forum en meld je aan.
(het forum is alleen toegankelijk voor leden van de Rotterdam Airspace Groep)